Ja, du läste rätt! Inom kort, närmare bestämt från 29 September 2022, kommer du att kunna lära dig att bemästra konsten att brygga öl hemma – denna gång i spelform. Du lär dig om allt från bryggtekniker till tappning och märkning. Spelet består också av tävlingar där du kan koras till den ultimata bryggmästaren. Enligt tillverkarna själva är detta det första riktigt autentiska och realistiska ölbryggningsspelet på marknaden idag. Kommer först till PC, men kommer i framtiden också vara tillgängligt för Playstation, Xbox och Switch.

 

Om spelet 

I spelet kommer du alltså kunna lära dig allt du kan tänka dig om ölbryggning: bryggtekniker, namngivning, tappning och märkning. Du kan följa recept eller experimentera med ett stort utbud av verklighetstrogna för att verkligen finslipa dina färdigheter. För att bli bättre har du möjlighet att uppgradera din utrustning med hjälp av ihoptjänade ölpoletter. På så sätt blir du en ännu bättre bryggare. Det finns två olika modes: Brewmaster-mode eller Creative-mode som ger dig olika upplevelser av spelet.

Du kan brygga massor av olika öltyper. Veteöl, blonde, stouts, IPA och mer därtill, samtidigt som du givetvis slipar på dina färdigheter under tiden. När du sedan har tagit fram ditt perfekta ölrecept är det dags att förgylla och göra din öl rättvisa med en riktigt fin etikett -- här kan du lägga extra tid och eftertanke på ett minnesvärt namn. Vad ska ditt öl heta för att göra den goda smaken rättvisa? Du bestämmer!
Du kan också sprida och öka ditt rykte och nätverk genom att gå på ölfestivaler. Om ditt öl blir poppis kan de lokala bryggerierna vilja ha ditt öl och på så sätt börja batchproducera. Ju mer du nätverkar -- desto större chans att bli en riktig Brewmaster!

En virtuell och autentisk upplevelse

Krossa malten, koka humlet och tillsätt jäst till humlet för att få igång jäsningen. Bygg upp din repertoar av hembryggningsfärdigheter med en mängd olika bryggtekniker för att bemästra en rad olika hantverksölstilar. Genom din sim får du uppleva det simpla nöjet med hembryggning – utan att du behöver bry dig om varken pengar eller utrymme.

Brewmaster är ett detaljerat, autentiskt spel som drivs av en simulering av verklig bryggkemi och en djup förståelse för de verkliga jäsningsprocesserna, utan att du behöver ha någon som helst kunskap av den kemiska delen. Detta eftersom det kemiska sker åt dig bakom kulisserna. Du kan alltså bara fokusera på att njuta av det roliga i ölbryggningsprocessen!

Spelet är anpassat för både nybörjare och mer erfarna ölälskare, där du kan lära dig grunderna i ölbryggningsprocessen med en rad recept att välja mellan, alternativt jobba kreativt med total frihet att brygga dina egna unika smaker.

Så, om du är en öl-fantast och gillar gaming så kan detta spelet definitivt vara värt att prova. Ölbryggning har aldrig blivit mer kreativt – kanske kan det till och med ge dig ny inspiration till att brygga ditt eget öl hemma, i verkliga livet?

Här hittar du länken till Brewmaster ölsimulator.