Månadsarkiv: April 2019
- Ölets smak är det allra viktigaste och det som vi vill ska bli så bra som möjligt när vi brygger öl. Men det finns massor av sätt att göra detta på, även i slutskedet av ölbryggningen. I detta inlägget berättar vi om efterbehandlingsmetoden kolsyresättning. Vad har kolsyresättning för inverkan på ölets smak? Hur kolsyresätter man? Hur lång tid tar det? Vi har svaren här!
- Apr 18 2019
Hop Spider
Hur mycket tid skulle du vilja spendera vid diskbänken, försöka få ur alla humerester? Om ditt svar är "ingen alls" så har du tur. En Hop Spider ger dig möjligheten att tillsätta din humle i koket utan att hela systemet proppar upp (eller igen). Kanske viktigast om du brygger i bryggverk, -en lyx om du kokar i vanlig kastrull.
De flesta Hop Spiders är ett filter i metall som du hänger upp på sidan.
Så, vad är det som är så bra med en Hop Spider?
Efter en timmes kok så förvandlas din humle till en grön sörja. Visst kan du sila bort det mesta innan du häller över vörten till ett nytt kärl men du måste fortfarande vara uppmärksam på alla de småbitar du har missat innan du kan hälla över allt till ditt jäskärl.Samtidigt som du utsätter vörten för onödiga exponering av oönskade organismer när du silar igenom en typ saftsil.
In kommer vår Hop Spider! Den gör att du kan tillsätta humle genom hela bryggprocessen. Inget
- Apr 04 2019
Svenska Mästerskapen i Hembryggning 2019
Välkommen till SM i hembryggd öl 13:e april 2019
Det 31:a svenska mästerskapet i hembryggd öl hålls lördagen den 13:e april i Solnahallen, Stockholm och det är SHBF och dess ideella krafter som står bakom arrangemanget.
PGW är stolta sponsorer och kommer att sponsra med samanlagt 11 presentkortav ett totalt värde av 12 000 SEK!
Om du vill vara med