I vår familj så har vi så smått gått ifrån den traditionella julklappsutdelningen för att istället leka julklappsleken. Leken går ut på att samtliga deltagare köper ett, eller flera, paket för en bestämd summa som läggs i högen på bordet. Tärningar slås och den som slår en sexa får ta ett paket. När samtliga paket är ute så är det dags att ställa klockan och spela om paketen. Den som slår en sexa får stjäla ett paket från någon annan och här visar släkten oftast sina rätta ansikten.

Här har jag samlat mina tio favoriter som bör finnas med i julklappsleken. Klappar värda att slåss för!


FÖR HUNDRALAPPEN


Rostfri vattenflaska från Laguiole.
Nu för tiden känns det fasligt omodernt att gå runt med en vattenflaska i plast. Är du som jag och vill slippa glassplitter när du tappar flaskan (för det gör du) så är en flaska i Rostfritt perfekt. En riktigt grym klapp i Julklappsspelet. Du köper den här.


Flaskhållare Snöre
Ett magiskt snöre som förvarar kvällens vinflaska. En rolig klapp som du hittar här.


Griffeltavla Strongbow
För bara 54 kronor kan du komma med det största paketet till bordet. En griffeltavla är inte bara snyggt att ha i köket utan även praktiskt. Du köper den här.


UNDER 300 KRONOR

Barset
Ett perfekt startkit för drinktillverkning. Finns för 277kr här.


Vinställ för 50 flaskor
Okej, glöm det jag skrev om det största paketet. Här är en rejäl pjäs som släkten kommer att älskar. Du köper den för under 300 kronor här.


Vinhink eller Champagnekylare
Kärt barn har många namn och varje hemmabar bör ha en schysst champagnekylare. Du hittar den här.

Kaffekvarn
Det bästa jag gjorde för mitt kaffedrickande var att börja mala mina egna bönor. Ja, det är stor skillnad. Nej, det är inte jobbigt och ja, det är en grym klapp att ha med i julklappsleken. Dessutom kostar den bara 149kr. Köp den här.


Pizzasten
Det finns pizzor och så finns det pizzor. De senaste är bakade på en sten för att räknas som en stenugnsbakad pizza. Lyckosten som tar hem den här kommer att ha grymma fredagskvällar framöver. Du hittar den för 229kr här.

Rivjärn
Lyxigt rivjärn i konform med en träplatta. Snygg i alla kök och en riktig toppenklapp. Kostar 264 kr här.

Blender Smoothie
En Smoothieblender där själva flaskan används att dricka ur. Vem som helst blir glad för denna. Du köper den här.