Sommaren börjar lida mot sitt slut och fruktträden börjar redan nu visa vad de har att erbjuda inför hösten. Om du vill skörda och ta tillvara på det naturen har att erbjuda så finns det flera olika tillvägagångssätt. Här kommer mina personlig favoriter!


Vinfabriken!

Gör eget vin av dina frukter och bär! Komplett utrustning för att jäsa och tappa upp ditt vin på flaskor samt komplett jässats med 23 olika recept för egna frukter eller bär. Har du vindruvor i trädgården är det givet att du ser till att brygga men bubblarna är jordgubbsvin och plommonvin! Du hittar vinfabriken här.

Cider!

Om du istället för vin vill göra cider av dina äpplen eller päron så är Nybörjarkit Cider det rätta för dig! Samma grund som våra populära nybörjarkit för Öl men nu även för cider! Du hittar det här!


Fermentera mera!

Har du morötter, kål eller typ vad som helst så kan du fermentera det! Med ett fermenteringsset från Kilner så blir det superenkelt. Peta ner det du har, fyll på med vatten och salt och låt stå för att få fermenterade grönsaker! Gott och nyttigt. Du hittar det här.

Har du inte odlat grönsaker i år? Köp det superbilligt på affären eller torghandeln. Kål och liknande går att köpa för några få kronor kilot nu på sensommaren.


Vad gör du nu på sensommaren?