Okej, du har kommit så pass långt att du har bestämt dig för att köpa ett Bryggverk. Men, vilket ska du välja? Här reder vi ut olikheterna mellan tre olika Bryggverk.


BULLDOG: Den billigaste av de tre men låt inte priset lura dig. Bulldog Master Brewer är en helt omarbetad maskin med många nya avancerade funktioner och förbättringar. Vad sägs till exempel om en rejäl integrerad magnetpump, 9 stegs programmering, ett patenterat brännarsystem som minimerar fastbränning i botten eller bara det att detta bryggverk numera också är dubbelmantlat för ännu bättre temperaturkontroll. Brygger lätt upp till 25L men det går att maxa den till 30L för den som törs.

Bryggverken från Bulldog hittar du HÄR!GRAINFATHER: Mellanprisklassen. Grainfather Connect är den nya och senaste versionen av detta populära bryggverk. Denna version har en ny kontrollenhet som enkelt kan styras med mobiltelefon eller surfplatta, den kan givetvis även styras manuellt. Man kan på så vis automatisera stegmäskningen samt att recepthanteringen blir enklare. Perfekt för volymer upp till 30 liter. Bryggverket ställer automatiskt in effekten som behövs under mäskningen och under koket. Det medföljande humlefiltret håller humle och proteiner kvar i kitteln så de inte följer med till jäskaret. Detta bryggverk klarar även maltmängder upp till 9 kg, något de andra inte gör i den volymen.

Bryggverken från Grainfather hittar du HÄR!BRAUMEISTER: Tysk kvalité i sitt esse. Braumeister är ett tyskt bryggverk i rostfritt stål som är mycket enkelt att använda. Man mäskar och kokar i samma kärl. Mäsken pumpas runt och värms enligt RIMS-metoden. Man ställer in tider och temperaturer på kontrollpanelen, därefter sköter bryggverket stegmäskningen automatiskt! Braumeister kommer i tre storlekar och prisklasser, ett 10L bryggverk för den som vill göra mindre volymer i trång miljö, 20L kommer i både standardutförande samt PLUS 20L, PLUS modellen kommer i ett dubbel mantlat utförande med bottenmonterad avtappningskran. Som originalet fast bättre! Den extra manteln gör att du kan kyla vörten utan extern vörtkylare. Anslut bara kallvatten. Sedan finns så klar 50L PLUS, för dem som vill brygga större volymer, den klarar även upp till 13kg malt.

Bryggverken från Braumeister hittar du HÄR!