Det naturliga fårfjälstret är en perfekt ingrediens för hemgjorda kallskuret, det är lämpligt för konsumtion och är den grundläggande ingrediensen som används vid hemmaproduktion av korv.
Detta fjälster står för hög kvalitet och säkerhet och möjliggör att du kan göra din egen korv och undvika onödiga livsmedelstillsatser och konserveringsmedel.
Fjälstret är lätt att använda, innan användning blötlägger du fjälstret i ca 3 timmar i vatten vid en temperatur på 30°C och sköljer sedan insidan med ljummet vatten.
Efter denna process är produkten redo att fyllas, fjälstret kan användas för alla typer av korvar och för olika bearbetningsmetoder, såsom tunna ångade, rökta, grillade, torkade och mognande korvar.
När du köper produkten får du 15 meter av naturliga fårfjälster (i sektioner), vilket räcker till ca 3-4 kg köttfyllning! Det naturliga fårfjälstret är perfekta för att göra alla typer av tunna korvar och kallskuret, till exempel enbärskorv, lammkorv, vit korv, schlesisk korv, finska grillkorven, tyska bratwurst, franska boudin blanc och saucisse Montbeliard, etc.
Förpackningen innehåller 15 m fjälster (i sektioner), i genomsnitt kräver 1 kg köttfyllning ca 4,6 m fjälster (beroende på kalibreringen och typen av den beredda korven, dvs köttstyckets tjocklek, konsistensen på fyllningen).
Längden på fjälstret bör mätas efter blötläggning i vatten, detta är det enda objektiva måttet. Det mest tillförlitliga resultatet uppnås inte genom att sträcka fjälstret och använda måttband innan blötläggning.
Produkten kan förvaras vid rumstemperatur på en torr och inte solbelyst plats innan öppning, överblivna fjälster kan även frysas och användas till andra produkter men efter upptining ska produkten inte frysas igen!