Nybörjarkit - Amerikansk IPA Ölsats

Slut i lager Vikt: 3 kg
SKU
Ö131
Snabb överblick
Nybörjarkit – Amerikansk IPA Ölsats
693 kr

Garanterad och trygg e-handel

Nybörjarkit - Amerikansk IPA Ölsats

Med detta Nybörjarkit - Amerikansk IPA Ölsats kan du enkelt brygga ditt eget öl. Resultatet blir ett utsökt IPA-öl som du kan avnjuta med vetskapen att du har bryggt det på egen hand.

Våra nybörjarkit bygger på extraktbryggning med stöpning av specialmalt, där du tillsätter humlen under koket. Satsen i detta nybörjarkit ger 4-5 färdigt öl, vilket gör att du enkelt kan testa dig fram och börja experimentera när du känner dig varm i kläderna.

Brygg ditt eget öl

I detta nybörjarkit hittar du allt du behöver för att brygga ditt eget öl hemma. Det du själv behöver ha till hands är en stor kastrull och en timer.

Det första steget när du brygger eget öl är mäskning. Den görs genom att värma vatten till ett visst gradantal för att sedan tillsätta malten och låta allt stå i ungefär en kvart.

När du är klar med mäskningen är det dags att laka brygden. Det görs genom att du silar brygden genom mäsken ett antal gånger. Nästa steg är att koka upp vätskan och tillsätta först den torkade malten och sedan humlen. Detta steg kallas mer officiellt för “vörtkoket”.

När humlen fått koka en stund i brygden är det dags att kyla ner vätskan och sedan sila ner brygden i gallonflaskan. När detta är gjort tillsätter du jästen och låter ölet jäsa i cirka två veckor i den första vändan.

Ölet ska då tappas upp på rengjorda flaskor som försluts med kapsyler för att kunna efterjäsa i omkring två veckor till. Sedan är det dags att avnjuta ditt eget öl!

Innehåll i Nybörjarkit - Amerikanskt IPA Ölsats

Detta innehåller Nybörjarkit - Amerikansk IPA Ölsats:

  • 100 g Cara Amber
  • 400 g maltextrakt
  • 5 g Summit (60 min)
  • 10 g Amarillo (15 min) + (1 min)
  • 100 g Bryggsocker
  • 1 paket öljäst
  • 30 g Bryggsocker
  • 8 st kapsyler
0
Rating:
0% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Nybörjarkit - Amerikansk IPA Ölsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris