Ekens Chardonnay 8,5 kg Vinsats

Rating:
93 % of 100
Slut i lager Vikt: 9 kg
SKU
V880
Bevaka Produkt
Snabb överblick
Ekens Chardonnay 8,5 kg Vinsats ger hela 30 flaskor av detta sällsynt goda vin som är mycket högt rankat av kunderna, vinet är lätt att göra hemma och blir klart på några veckor. Ett fantastiskt gott vin till ett superbra pris!
589 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om vinet

I det franska vin distriktet Bourgogne ligger det lilla vindistriktet Chablis inbäddat, här odlas uteslutande Chardonnay druvan och till vinerna används näst intill aldrig ekfat trots att de oftast lagras en lång tid. Den ekfats lagrade Chardonnay är vanlig utanför Chablis och till den används gärna mogna druvor som har en smörig smak då denna passar väl ihop med fatlagrade toner.

Chardonnay druvan odlas över hela världen och Ekens Chardonnay 8,5 kg Vinsats är särskilt utvald för att ge ett utpräglat Chardonnay vin av högsta kvalité.

 

Mat och vin, vad passar Ekens Chardonnay 8,5 kg Vinsats till?

Ekens Chardonnay 8,5 kg Vinsats har potential att ge tre typer av vin, vilka alla ger olika möjligheter. Som ungt vin med aromer av citrus, gröna äpplen och örter passar Chardonnay till milda fiskrätter och skaldjur medan ett lagrat Chardonnay i Chablis stil går fint ihop med rätter som kycklingsallad så har ett ekfats lagrat vin en en mjuk rundhet med tonerna vanilj och kokos där även rökighet kan anas, dessa passar väl med tyngre feta rätter. Med Ekens Chardonnay 8,5 kg Vinsats kan samtliga göras och det ger ett brett spann av smaknyanser att kombinera med.

Medan en vinsats Ekens Chardonnay mognar planeras sommarens festligheter, ett skärgårdstema med fisk och skaldjur på grillen blir perfekt till ett kallt Chardonnay eller att en solig dag njuta av en utflykt i det gröna med skaldjurspaj och en flaska mogen Chardonnay från egen beredning. Är det inte denna livskvalité vi alla drömmer om?

 

Tips vid vin tillverkning och lagring

Med Ekens Chardonnay 8,5 kg Vinsats kan vinmakaren utan större svårigheter utvinna flera typer av Chardonnay vin ur samma vinsats, det är vinmakarens beslut och hantering av vinet som skapar slutprodukten. Det ska tilläggas att Ekens Chardonnay är ett lätthanterligt och formbart vin som inte är krävande utan ger vinmakaren möjlighet att leka med smakerna. Vill vinmakaren få ett kraftigare vin kan mängden vatten minskas med några liter, smaka gärna av för att hitta önskad koncentration.

Vinet kan drickas som ungt efter kort vila eller som lagrat, här kan vinmakaren välja att lagra med eller utan ekspån vilket leder till ytterligare val av franskt ekspån eller amerikanskt ekspån. Lagring bör ske i ett mörkt och svalt utrymme.

 

Vinsatsen innehåller

  • XX liter koncentrerad druvjuice
  • Vinjäst
  • Jässtopp
  • Klarningsmedel
  • Fullständiga instruktioner

 

Bra information

Vi kan rekommendera att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar vin.

Paketet innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran vin tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt vinet.

4.65
Rating:
93% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Ekens Chardonnay 8,5 kg Vinsats
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris