Flytande Löpe 50 ml

Slut i lager Vikt: 200 g
SKU
K699
Bevaka Produkt
Snabb överblick

Älskar du att göra hemgjord ost? Vill du göra din första egen ost? Denna löpe garanterar hög effektivitet och enkelhet i användningen!
Naturlig flytande löpe erhållen från chymosin och pepsin från kalvmagar garanterar en hälsosam sammansättning, delikat smak och imponerande doft av hemgjord ost!
Gör du din egen ost en gång - och du kommer aldrig mer att nå efter dom på butikshyllorna!

Observera!

Det optimala intervallet för mjölkens pH-värde för att löpen ska fungera korrekt är mellan 6 och 7. Produkten bör förvaras väl förseglad vid en temperatur av 4-8 °C.
Hållbarhetsperioden tar hänsyn till möjligheten att transportera produkten vid högst 30 °C i upp till 7 dagar.

59 kr

Garanterad och trygg e-handel

Produkt av naturligt ursprung - kalvlöpe.

Genom att använda den här produkten kan du göra både färsk och mogen ost hemma, med färsk komjölk (även pastöriserad vid låg temperatur (upp till 74°C)), getmjölk och fårmjölk.

Enkelheten i att använda denna löpe, som doseras extremt lätt utan att behöva väga, kommer att göra din hemgjorda osttillverkning till barns lek!

Denna löpe, som säljs i en 50 mL-flaska, räcker till 105 - 260 L mjölk, beroende på vilken typ av ost som tillverkas. Dess aktivitet på nivån 1:10 000 U kommer att tillåta dig att använda endast 8 - 20 droppar per 2 liter mjölk!

Egenskaper:
Stabil och fast ostmassa - Ystning (koagulering) av mjölk innebär att den övergår från flytande tillstånd till två fraktioner - ostmassa och vassle, som ett resultat av kaseinutfällning.

Hög effektivitet - en enda förpackning räcker till 105 - 260 liter mjölk, beroende på vilken typ av ost som tillverkas.

Aktivitet: 1:10 000 U (en enda löpeportion koagulerar 10 000 portioner mjölk).

Universal - det är lämpligt för att förbereda olika typer av löpeost, antingen färsk och mognad, från komjölk, getmjölk och fårmjölk.

Enkel dosering - den flytande formen underlättar doseringen utan att behöva väga.

Hur man använder:

  1. Tillsätt kalciumklorid innan du använder löpe!

  2. Beräkna och mät upp löpens dos i proportion till den använda mängden mjölk. Lös upp löpen i 50 mL vatten innan du tillsätter den till mjölken vid en temperatur på 35-38 °C. (Rekommenderad dosering: 8-20 droppar (ungefär 0,4 mL - 0,95 mL) per 2 L mjölk).

  3. Enligt den använda receptet, tillsätt löpe vid rätt ögonblick till mjölken som värmts upp till en temperatur på 35-38 °C (du kan hitta detaljerad information i våra ostrecept).

  4. Blanda försiktigt och låt det vara under lock tills ostmassan bildas, i cirka 15-40 minuter.

Det rekommenderas att tillsätta kalciumklorid (CaCl2) i mängden 1 - 10 g/10 L mjölk, beroende på vilken typ av ost som tillverkas. Kalciumklorid berikar mjölken, ökar ostmassan och underlättar löpens aktivitet.

Aktivitet: 1:10 000 U
Produkteffektivitet: 105 - 260 L mjölk
Ingredienser: naturlig kalvlöpe, salt, konserveringsmedel (natriumbensoat).

0
Rating:
0% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Flytande Löpe 50 ml
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris