Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre. För att följa det nya direktivet om e-integritet, behöver vi be om ditt medgivande att sätta cookies. Läs mer.
Flytande Löpe 50 ml
Älskar du att göra hemgjord ost? Vill du göra din första egen ost? Denna löpe garanterar hög effektivitet och enkelhet i användningen!
Naturlig flytande löpe erhållen från chymosin och pepsin från kalvmagar garanterar en hälsosam sammansättning, delikat smak och imponerande doft av hemgjord ost!
Gör du din egen ost en gång - och du kommer aldrig mer att nå efter dom på butikshyllorna!
Observera!
Det optimala intervallet för mjölkens pH-värde för att löpen ska fungera korrekt är mellan 6 och 7. Produkten bör förvaras väl förseglad vid en temperatur av 4-8 °C.
Hållbarhetsperioden tar hänsyn till möjligheten att transportera produkten vid högst 30 °C i upp till 7 dagar.
Produkt av naturligt ursprung - kalvlöpe.
Genom att använda den här produkten kan du göra både färsk och mogen ost hemma, med färsk komjölk (även pastöriserad vid låg temperatur (upp till 74°C)), getmjölk och fårmjölk.
Enkelheten i att använda denna löpe, som doseras extremt lätt utan att behöva väga, kommer att göra din hemgjorda osttillverkning till barns lek!
Denna löpe, som säljs i en 50 mL-flaska, räcker till 105 - 260 L mjölk, beroende på vilken typ av ost som tillverkas. Dess aktivitet på nivån 1:10 000 U kommer att tillåta dig att använda endast 8 - 20 droppar per 2 liter mjölk!
Egenskaper:
Stabil och fast ostmassa - Ystning (koagulering) av mjölk innebär att den övergår från flytande tillstånd till två fraktioner - ostmassa och vassle, som ett resultat av kaseinutfällning.
Hög effektivitet - en enda förpackning räcker till 105 - 260 liter mjölk, beroende på vilken typ av ost som tillverkas.
Aktivitet: 1:10 000 U (en enda löpeportion koagulerar 10 000 portioner mjölk).
Universal - det är lämpligt för att förbereda olika typer av löpeost, antingen färsk och mognad, från komjölk, getmjölk och fårmjölk.
Enkel dosering - den flytande formen underlättar doseringen utan att behöva väga.
Hur man använder:
Tillsätt kalciumklorid innan du använder löpe!
Beräkna och mät upp löpens dos i proportion till den använda mängden mjölk. Lös upp löpen i 50 mL vatten innan du tillsätter den till mjölken vid en temperatur på 35-38 °C. (Rekommenderad dosering: 8-20 droppar (ungefär 0,4 mL - 0,95 mL) per 2 L mjölk).
Enligt den använda receptet, tillsätt löpe vid rätt ögonblick till mjölken som värmts upp till en temperatur på 35-38 °C (du kan hitta detaljerad information i våra ostrecept).
Blanda försiktigt och låt det vara under lock tills ostmassan bildas, i cirka 15-40 minuter.
Det rekommenderas att tillsätta kalciumklorid (CaCl2) i mängden 1 - 10 g/10 L mjölk, beroende på vilken typ av ost som tillverkas. Kalciumklorid berikar mjölken, ökar ostmassan och underlättar löpens aktivitet.
Aktivitet: 1:10 000 U
Produkteffektivitet: 105 - 260 L mjölk
Ingredienser: naturlig kalvlöpe, salt, konserveringsmedel (natriumbensoat).