MJ New Zealand APA

129 kr

Status: I lager

Vikt: 2 kg

Köps Ofta Tillsammans

MJ New Zealand APA
MJ New Zealand APA
129 kr

Detaljer

Mangrove Jack's New Zealand Brewers Series APA

Denna amerikanska pale ale från märket Mangrove Jack ger en välbalanserad bryggd, med en härlig maltkaraktär och tillfredsställande bitterhet. 

Mangrove Jack

Mangrove Jack är ett märke som producerar öljäst och ölsorter av bästa kvalitet, samt färska produkter fyllda med smak. Detta gör Mangrove Jack till en av Europas främsta tillverkare inom sitt område. Deras öljäst är tillverkade så att de ska passa var och en ölsort, och ge den önskade smaken och aromen till det öl du vill brygga.

En snabbguide i ölbryggning

 1. Förberedelser. Rengör din utrustning innan du börjar brygga ditt öl. 
 2. Mäskning. Att mäska innebär att man omvandlar stärkelsen i malten till socker. Mäska gör man genom att blanda vatten med malt, och detta kan man göra i en gryta på spisen eller i en kylbox. Detta blir då till vört. 
 3. Lakning. Att laka menas att man sköljer vörten med hett vatten för att skölja ur allt socker, som sedan hälls över till kokkärlet. 
 4. Kokning. Sedan ska man koka vörten i minst en timme, och tillsätter även humle som bidrar till smaken. 
 5. Kylning. När man kokat klart är det dags att kyla vörten. 
 6. Jäsning. När vörten är nedkyld är det dags för jäsning, som görs i ett jäskärl. Under jäsningen så omvandlas sockret till alkohol, och vörten omvandlas till öl. Jäsningen tar ca 2 veckor. 
 7. Flasktappning. Det sista steget är att tappa upp ölet i flaskor. Klart!

Specifikation 

 • Paketet innehåller 1,7 kg flytande maltextrakt och stilspecifik jäst. 
 • Ger ca 23 liter färdig öl. 
 • Använd aldrig vanligt socker till ölsatser då det ger en obehaglig bismak. 

 

 1. Under bryggning för mango och annanas recenserad av Per on 2020-05-12
  Pris
  Kvalitet

  Vi testar att dela en sats i två med den här, gemensamt är 2x 500 g spraymalt, kokas med 40g summit i 10 min, sen 30g amarillo i 10 min sen dela i två kärl kärl ett tillsatte vi annans juice och us05 jäst, i det andra kärlet us 05 jäst och dag 5 tillsatte vi 1,5 kg mangopuré. det kommer att ta ca 10 dagar till innan tappning.

 2. Verkar jättegod! recenserad av Madeleine on 2020-01-17
  Pris
  Kvalitet

  Ölen är inte klar än, men jag provsmakade när jag tappade upp på flaskor och detta kommer bli den hittills bästa ölen jag gjort! Och vi har druckit hemmabryggd öl i flera år nu.