MJ New Zealand Pale Ale

Bli först med att recensera denna produkt

129 kr

Status: I lager

Vikt: 2 kg

Köps Ofta Tillsammans

MJ New Zealand Pale Ale
MJ New Zealand Pale Ale
129 kr

Detaljer

Öljäst Mangrove Jack's New Zealand Brewers Series Pale Ale

Denna öljäst från Mangrove Jack's ger en härlig pale ale med frukt och maltkaraktär, samt en balanserad men lätt bitterhet. 

Vad är öljäst? 

Öljäst är en jäst som är speciellt framtagen för ölbryggning. Det finns två sorters typer av öljäst och dessa är Underjäst (även känt som Lagerjäst) och överjäst (även känt som Alejäst). Öljäst funkar på det viset att det förbrukar socker och ger ifrån sig alkohol, kolsyra och även vissa smakämnen. 

Överjäst och underjäst finns också i flera olika varianter som kallas för jäststammar. Dessa jäststammar har alla unika speciella egenskaper och ger sin egen karaktär åt ölet i form av biprodukter, eller är extra alkoholtoleranta och kan då användas för att brygga lite starkare öl. 

Mangrove Jack's 

Mangrove Jack's är ett märke som producerar öljäst av bästa kvalitet, samt färska produkter fyllda med smak. Detta gör Mangrove Jack's till en av Europas främsta tillverkare inom sitt område. Deras öljäst är tillverkade så att de ska passa var och en ölsort, och ge den önskade smaken och aromen till det öl du vill brygga.

Specifikation 

  • Boxens innehåll: 1,7 kg flytande maltextrakt samt jäst
  • Förbrukning: Ger ca 23 liter färdig öl 

Tips! Använd bryggsocker eller spraymalt för en betydligt bättre smak, vanligt bryggsocker kan nämligen ge en bismak. 

Andra Produkter Du Kanske Vill Kika På