Vegetabiliskt Ostenzym 100 ml

Slut i lager Vikt: 200 g
SKU
K701
Snabb överblick

Vegetabilisk Ostenzym 100 ml 
Ersätter Löpe vi osttillverkning

95 kr

Garanterad och trygg e-handel

Vegetabiliskt Ostenzym 100 ml för osttillverkning

Detta vegetabiliska ostenzym har producerats genom att extrahera kardon (cynara cardunculus) och andra koncentrerade vegetabiliska koagulanter. Ostenzymen använder du istället för Löpe

När du använder denna vegetabiliska ostenzym så behöver du ungefär 30 g för varje 25 liter av mjölk som har hettats upp till en temperatur på 36° C. Mängden och temperaturen kan dock variera beroende på anvisningar som står i det recept du använder dig utav, så kontrollera alltid vad receptet säger innan.

Vi rekommenderar att göra bland annat dessa ostar med detta vegetabiliska ostensym:

  • Mozzarella
  • Pecorino
  • Getost
  • Caciotta

Är denna ostenzym vegetarisk? Ja, den här ostenzymen är växtbaserad och innehåller inga animaliska produkter. Löpe används för osttillverkning och framställs annars från enzymet kymosin som förekommer naturligt i löpmagen hos kalvar och andra unga idisslande däggdjur, men numera kan man framställa en växtbaserad löpe med hjälp av genmodifierade bakterier och jästsvampar.

Specifikationer

  • Volym: 100 ml
  • Användning: ca 30 g ostenzym per 25 liter
  • Förvaras på en tät försluten, sval och mörk plats, gärna i ett skafferi.

Obs! Denna ostenxym är växtbaserad. Vi rekommenderar vårt flytande löpe för den som vill använda sig av animalisk löpe.

 

0
Rating:
0% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Vegetabiliskt Ostenzym 100 ml
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris