Vegetabiliskt Ostenzym 100 ml för osttillverkning
Detta vegetabiliska ostenzym har producerats genom att extrahera kardon (cynara cardunculus) och andra koncentrerade vegetabiliska koagulanter. Ostenzymen använder du istället för Löpe
När du använder denna vegetabiliska ostenzym så behöver du ungefär 30 g för varje 25 liter av mjölk som har hettats upp till en temperatur på 36° C. Mängden och temperaturen kan dock variera beroende på anvisningar som står i det recept du använder dig utav, så kontrollera alltid vad receptet säger innan.
Vi rekommenderar att göra bland annat dessa ostar med detta vegetabiliska ostensym:
- Mozzarella
- Pecorino
- Getost
- Caciotta
Är denna ostenzym vegetarisk? Ja, den här ostenzymen är växtbaserad och innehåller inga animaliska produkter. Löpe används för osttillverkning och framställs annars från enzymet kymosin som förekommer naturligt i löpmagen hos kalvar och andra unga idisslande däggdjur, men numera kan man framställa en växtbaserad löpe med hjälp av genmodifierade bakterier och jästsvampar.
Specifikationer
- Volym: 100 ml
- Användning: ca 30 g ostenzym per 25 liter
- Förvaras på en tät försluten, sval och mörk plats, gärna i ett skafferi.
Obs! Denna ostenxym är växtbaserad. Vi rekommenderar vårt flytande löpe för den som vill använda sig av animalisk löpe.
- Vegetabiliskt Ostenzym 100 ml95 kr
- Ostkultur För 10 L Mjölk109 kr