Vin

Göra vin hemma

Drömmer du om att ha en egen vingård med klättrande vinstockar? Har du någonsin drömt om att uppleva atmosfären på en vingård ute på den Italienska landsbygden? Att vandra bland vinrankor och samtidigt färdas mellan pittoreska byar inbäddade i ett vackert, böljande landskap? Att känna dofter och smaker från det italienska köket i kombination med goda exklusiva vinner eller njuta av dina egna viner från din vingård? 

Att göra eget vin hemma

Göra eget vin hemma är både intressant och billigare än att köpa vin från systembolaget. Om du dessutom väljer att göra vin av en vinsats hemma så är det riktigt enkelt. Här hoppar du över tidskrävande processer och komplicerade instruktioner och kan istället få fram ett gott vin med minsta möjliga ansträngning. En del vinsatser kräver tillsatt strö- eller bryggsocker men i övrigt så behövs bara vatten för att få ett härligt, hemmagjort vin. För dig som vill kunna bjuda på vin så snabbt som möjligt passar en 7-dagars vinsats bäst men om du har mer tålamod än så är en Ekens 8,5 kg det bästa alternativet.

Vi har vinsatser i alla prisklasser, från 6:- till 19:- per flaska. Oavsett om du vill ha rött, vitt eller rosé så har vi vinsatsen för dig. Vi har även ett brett utbud för dig som vill göra starkvin hemma.

Vi på PGW erbjuder en rad olika produkter för dig som uppskattar att få smaka av vin hemma. Här är de olika produktkategorierna kring att göra eget vin som du hittar hos oss:

Vinkemikalier

Vi erbjuder en rad olika vinkemikalier som kan rädda upp ett projekt som är på väg att misslyckas eller för att justera ph-värde eller varför inte för att ge en känsla av ekfatslagrade viner utan själva fatet. Klarningsmedel, citronsyra, jästnärsalt, ekspån och mycket annat.

Jästillbehör

Det är fler steg i jäsprocessen och i den här kategorin hittar du jästillbehör för vin som gör resan enkel och smidig. Att tillverka viner hemma kräver rätt tillbehör för att få riktigt goda resultat. Bag-in-Box med extra påsar, doppvärmare och hävert. Jäshinkar, jäslock, vinfilter, luftpumpar och korkapparater i flera storlekar och utföranden. Jästillbehör innefattar också rengörings- och steriliseringsmedel som säkerställer att inget smuts finns kvar i dina förvaringsflaskor och tunnor. Saftsil, tratt, flaskborste och packningar får vi självklart inte heller glömma bort.

Rengöring

För beredning av viner hemma och hembryggning av vin så är rengöring en grundbult som gör skillnaden i längden. Vi har många olika sorters sköljmedel, steriliseringsmedel och rengöringsmedel men också andra tillbehör som flaskborstar och torkställ för vinflaskor.

Mätinstrument

Alkoholmätare är det mest självklara mätinstrumentet för hembryggare av viner men det finns andra saker som du också behöver ha koll på för att resultatet ska bli perfekta viner direkt i ditt kök. Vi har mätcylindrar, termometrar, pipetter och ph-remsor, allt för att du ska kunna brygga som ett proffs. Smaken sitter i detaljerna.

Vinsatser

Vi har flera olika vinsatser som är enkla att använda och ger bra resultat. 7-dagars bordsvin, vitt, rött och rosé är en riktig klassiker som många prövar. En dunk med Ekens jordgubbsvin tar 3-4 veckor att brygga och ger ett 20-tal liter färdigbryggt vin med oförglömliga smaker.

Vinjäst

En jäsning ska aldrig stressas på utan måste skynda långsamt i sin egen takt. Vinjästen skiljer sig åt om du ska göra rött eller vitt vin och ett bra jäst lägger grunden för att gott hemgjort vin.

 

Vinställ

Vackra vinställ i smide eller stilrena vinställ i rostfritt stål för det moderna öppna köket. Vi har vinställ i alla former som passar hos alla hem. Ge vännerna det lilla extra på festen genom att köpa hem och servera ditt hemgjorda vin i en winybar. Våra vinställ rymmer allt från 6 flaskor för den som bara har ett fåtal flaskor hemma till festliga stunder och ända upp till 100 flaskor för vinsamlaren och smakfantasten.

Buteljering

Vad vore ett vin utan en elegant buteljering som avslutning på hembryggningen? Förseglingslack i olika färger, korkapparater, vinflaskor och Bag in box. Här hittar du allt du behöver för att knyta ihop säcken, försegla och förvara dina viner.

Vinetiketter

Ett vin är inte bara en dryck med en speciell karaktär, det är en upplevelse för alla sinnen. Etiketten sätter sin prägel på dina hemgjorda viner och den kan verkligen bidra med både känsla och smakupplevelse. Vi erbjuder ett 40-tal vinetiketter med allt från smultronvin till röd bordeaux och chablis som motiv. Välkommen att sätta upplevelsen på sin spets och botanisera bland våra etiketter.

Dricka vin från din egen vingård

Hos oss hittar du allt du behöver för att förvandla ditt hem till din egen italienska vingård. Allt du behöver är rätt tillbehör, ingredienser efter egen smak och så lite som 7 dagar till första skörden. De exklusiva vinerna som du kan göra hemma kostar runt 19 kronor flaskan. Ett lite enklare hemmavin som du kan göra själv kostar inte mer än 6 kronor per flaska.

Köp en vinsats!

För dig som vill pröva på at göra egna viner så vårt hetaste tips att köpa en vinsats. Det är en enkel, snabb och kostnadseffektiv process som är svår att motstå. Experimentera med satserna för att hitta dina egna smaker. Oavsett om du vill göra viner med en touch av franska vingårdar, Italien, Australien eller Västerhaninge utanför Stockholm så kommer du att hitta vinsatserna och tillbehören hos oss.

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 101-120 av 133

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Edelmans Tannin 5 gramEdelmans Tannin 5 gram
  Edelmans Tannin 5 gram
  Rating:
  90%
  19 kr
 2. Edelmans VinsyraEdelmans Vinsyra
  Edelmans Vinsyra
  Rating:
  94%
  15 kr
 3. Citronsyra 50 gramCitronsyra 50 gram
  Citronsyra 50 gram
  Rating:
  100%
  15 kr
 4. Klarningsmedel A + BKlarningsmedel A + B
  Klarningsmedel A + B
  Rating:
  93%
  15 kr
 5. Kiselsol Påse AKiselsol Påse A
  Kiselsol Påse A
  Rating:
  80%
  12 kr
 6. Extraklar - SuperklarningExtraklar - Superklarning
  Extraklar - Superklarning
  Rating:
  93%
  20 kr
 7. Kiselsol 30 g Påse 3Kiselsol 30 g Påse 3
  Kiselsol 15 g Påse 3
  Rating:
  93%
  14 kr
 8. Chitosan Påse 4Chitosan Påse 4
  Chitosan Påse 4
  Rating:
  93%
  14 kr
 9. Vermouth-kryddorVermouth-kryddor
  Vermouth-kryddor
  Rating:
  75%
  38 kr
 10. Etikett NeutralEtikett Neutral
  Etikett Neutral
  Rating:
  100%
  25 kr
 11. FC Lyxetikett PortvinFC Lyxetikett Portvin
  FC Lyxetikett Portvin
  19 kr
 12. FC Lyxetikett Cabernet S.FC Lyxetikett Cabernet S.
  FC Lyxetikett Cabernet S.
  19 kr
 13. FC Lyxetikett JordgubbFC Lyxetikett Jordgubb
  FC Lyxetikett Jordgubb
  Rating:
  100%
  19 kr
 14. FC Lyxetikett SmultronvinFC Lyxetikett Smultronvin
  FC Lyxetikett Smultronvin
  Rating:
  100%
  19 kr
 15. FC Lyxetikett RosévinFC Lyxetikett Rosévin
  FC Lyxetikett Rosévin
  Rating:
  80%
  19 kr
 16. FC Etikett Cab/ShirazFC Etikett Cab/Shiraz
  FC Etikett Cab/Shiraz
  19 kr
 17. Etikett Lyx FC SherryEtikett Lyx FC Sherry
  Etikett Lyx FC Sherry
  Rating:
  100%
  19 kr
 18. Förseglingslack Guld 250gFörseglingslack Guld 250g
  Förseglingslack Guld 250g
  Rating:
  40%
  109 kr
 19. Förseglingslack Koppar 250gFörseglingslack Koppar 250g
  Förseglingslack Koppar 250g
  109 kr
 20. Förseglingslack Silver 250gFörseglingslack Silver 250g
  Förseglingslack Silver 250g
  109 kr
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 101-120 av 133

Sida
per sida
Sätt fallande sortering