Hembryggning

Brygg ditt eget öl hemma! För att brygga ditt eget öl behövs vatten, malt, eller maltextrakt, humle och jäst. Du kan göra det hur enkelt som helst eller så komplicerat du önskar. Vi börjar med det enklaste. Färdighumlat maltextrakt på burk eller färdiga påsar, från bl.a. Coopers, Woodforde´s, Brewferm, Muntons eller Mangrove Jack´s, dessa behållare med maltextrakt är redan humlade och blandas ut med vatten enligt instruktion, vill man göra ölet något starkare går det att tillsätta mer maltextrakt i form av flytande maltextrakt ”LME”(liquid malt extract) eller torr maltextrakt ”spraymalt”, DME (dried malt extract).

Vill man gå ett steg längre och blanda råvarorna själv så rekommenderar vi antingen ett nybörjarkit där man gör 4L öl enligt metoden extraktbryggning med stöpning av specialmalt. Humlen tillsätts själv under koket, Nybörjarkite finns i dagsläget i 5 olika varianter, så man kan testa sig fram till sin favorit. Extraktbryggning är det många som stannar vid och går inte hela steget till helmaltsbryggning, då det inte krävs lika mycket utrustning. För att brygga extraktbryggning rekommenderar vi att minst ha en kittel eller kastrull som rymmer minst den volym du tänkt brygga, något att snabbt kunna kyla vörten efter kok som t.ex. en kylspiral.

Sedan behövs även en jäshink, vattenlås, hävert, flaskor att ha det färdiga ölet i, kronkapsyler, en kapsylerare samt rengöringsmedel och desinfektionsmedel. Extraktbryggning görs enklast genom att hela vattenmängden plus den mängd som avdunstar genom kok, vanligtvis 10-20% i timmen, och maltextraktet blandas kallt. Sedan kokas det under 1 timme varpå humle läggs i. Humle som kokas i 60 minuter ger en beska till ölet, humle som kokas 20-30 minuter ger mer smak av humlen. Kokas den i 1-10 minuter så framhävs mer av humlets arom. Bra nybörjarrecept och hur du bäst brygger med extrakt finns i flertalet av de böcker vi tillhandahåller inom ölbryggning.

Vill man däremot göra öl från grunden så rekommenderar vi helmaltsbryggning. I helmaltsbryggning genomför man några fler steg och processer än vid extraktbryggning samt att det krävs lite mer utrustning. Helmaltsbryggning börjar med att man blötlägger malt i vatten vid en temperatur på ca: 64-68 grader i ca: 1 timme, under den tiden konverteras stärkelsen i malten till jäsbara sockerarter. Sedan separerar (lakar) man ut vörten från malten, vanligtvis görs detta men någon form av sil, detta går att göra med bland annat, BIAB (Brew In A Bag) som är en sorts stor humlepåse eller maltpåse i nylån, med en bazooka eller välvd falskbotten monterad i en kastrull eller kokkärl eller någon av våra automatiska bryggverk så som Grainfather eller BeerKing.

När vörten är uppsamlad ska den kokas i 60 minuter varpå humle tillsätts. När koket är klart ska den kylas, detta görs enklast via en kylspiral i koppar eller rostfritt. När vörten är kyld till rätt temperatur ska den jäsas i jäshink. Tillsätt antingen flytande färsk jäst från White Labs eller torrjäst från Fermentis eller Danstar Lallemand. När det jäst klart ska den antingen sättas på flaska eller partyfat med lite extra socker för att skapa kolsyra, detta görs enklast med carbonation dropps från Muntons eller Coopers, eller så sätter man det färdiga ölet på ölfat av corneliustyp, varpå man kolsyresätter ölet med kolsyra via en sodastream patron och regulator, så kallad fatölsanläggning, för att få över det färdiga ölet från jäshink till fat eller flaska används enklast en pumphävert.

Vill man avancera i sin bryggning så har vi ett stort utbud av tillbehör för dem som vill bygga sina egna bryggverk. Vi har även bryggsalter som t.ex. kalsiumsulfat, kalsiumklorid, magnesiumsulfat och kalsiumkarbonat, samt mjölksyra. Vi har även ett stort utbud av jäst, både torr och färsk flytande, vill man även göra förkulturer på jäst har vi E-kolvar samt magnetomrörare. Vi har ett stort utbud av humle från Europa, USA samt Nya Zeeland. Samma gäller för malt, där har vi en mängd basmalter att välja mellan, både vanlig samt ekologisk, ett stort utbud av specialmalter i form av crystalmalt och karamelmalt från Tyskland, England samt Belgien. Vi har även flera rostade maltsorter samt korn och havreflingor.

Bläddra utifrån
Kategori
  1. Öl (543)
  2. Vin (361)
  3. Vinsatser (53)
  4. Nybörjarkit Öl 4 Liter (10)
  5. Etiketter (45)
  6. Kosttillskott (4)
  7. Tillbehör (22)
  8. Rengöring (10)
  9. Mjöd (14)
  10. Cider (18)
  11. Vatten & Läsk (12)
  12. Aktivt kol (18)
  13. Vattenrenare (0)
  14. Vinkemikalier (35)
  15. Essenser (200)
  16. Litteratur (22)
  17. Socker (11)
  18. Jäst (19)
  19. Emballage (75)
Minskande ordning

   

Artiklar 33 till 48 av totalt 93

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  • Snabbtitt Grainfather Graincoat Värmeisolering
    Nedsatt pris!

    Grainfather Graincoat Värmeisolering

    Grainfather Graincoat Värmeisolering är en värmeisolerande jacka framtagen för att användas tillsammans med ditt bryggverk från Grainfather. Vid bryggning i lägre temperaturen så gör Graincoat att koket fortfarande håller en jämn temperatur.
    (1)
    551,00 kr
  • Snabbtitt Mangrove Jack's Mixade Bär
    Nedsatt pris!

    Mangrove Jack's Mixade Bär

    Mangrove Jack's alla cidersorter har tillverkats med endast de färskaste frukterna av bästa kvalitet som pressats och koncentrerats för att sedan hällas ner i den speciella påsen. Det gör att vi kan garantera att frukternas naturliga smak finns kvar vilket ger din cider en fräsch, krispig och extraordinärt god smak. Finns i flera olika smaker och detta är en cider med söt bas av äpple och en fräsch smak av sommarbär med bland annat hallon och svartvinbär. Cidern har en mörkrosa färg och serveras över is.
    317,00 kr
  • Snabbtitt Maris Otter Hel 1 kg -100%
    Nedsatt pris!

    Maris Otter Hel 1 kg -100%

    En maltsort som togs fram på 60-talet i Cambridge och som av många bryggare anses vara maltsorten med stort M för brittiska ales. Maltens höga kvalitet och karaktär bidrar till dess popularitet bland bryggare världen över. Crisps Maris Otter odlas av utvalda odlare i Norfolk, inte långt från Cambridge. Malten passar utmärkt till brittiska öltyper som pale ale, porter, stout och barley wine. Färg: 5,5 – 7,5 °EBC
    31,00 kr
  • Snabbtitt Lemondrop Pellets 100 g
    Nedsatt pris!

    Lemondrop Pellets 100 g

    Lemondrop Pellets 100 g är en aromhumle som härstammar från en korsning mellan Cascade och experimenthumlen USDA 19058. Ger en fantastisk arom av citron och citrus vid sena humlegivor eller torrhumling. Vissa beskriver den som vad man önskar att Citra och Amarillo vore tillsammans.
    84,00 kr
  • Snabbtitt Crystal Dark 1kg
    Nedsatt pris!

    Crystal Dark 1kg

    Crystal Dark: EBC 190-230, mälteri Bairds, land England
    29,00 kr
  • Snabbtitt Cara Münich 25kg Hel
    Nedsatt pris!

    Cara Münich 25 kg Hel

    När kornet grott färdigt höjs temperaturen till 65°C, varvid förjäsbart socker frigörs. Efterhand torkas maltet, vilket ger en viss karamellisering. Karamellmalt kan användas i mindre mängd i syfte att skänka färg, fyllighet och drag av karamellsötma åt ölet. Mörk karamellmalt kallas på engelska 'Crystal malt', denna är ett bra substitut till den gamla Cara Dark eller Crystal 110. Malt typ: Crystal / KaramellFärg: EBC 110-130Ursprung: Tyskland
    369,00 kr
  • Snabbtitt Pilsnermalt 5 kg Hel
    Nedsatt pris!

    Pilsnermalt 5 kg Hel

    Ljus basmalt med lätt maltig, ren smak och något inslag av sötma. Utmärkt grund för de flesta öl, och typisk huvudingrediens i de flesta lageröl. Denna pilsnermalt har högt enzyminnehåll, låg proteinhalt och ger normalt ett pålitligt utbyte från mäskningen. Färg: 3-4 °EBC
    95,00 kr
  • Snabbtitt Pale ale malt 5kg hel EKO SVENSK
    Nedsatt pris!

    Pale ale malt 5kg hel EKO SVENSK

    Svenskt ekologiskt maltkorn från svenska bönder som är mältat hos Warbro Malt utanför Katrineholm. Användningsområde: Lämpar sig för alla typer av öl. Rekommenderad giva: upp till 100% Färg: °EBC 4,7
    135,00 kr
  • Snabbtitt Crystal Dark 1kg krossad
    Nedsatt pris!

    Crystal Dark 1kg krossad

    Crystal Dark 1kg krossad
    32,00 kr
  • Snabbtitt Syramalt 1kg Eco Hel
    Nedsatt pris!

    Syramalt 1kg Eco Hel

    Används för att justera pH-värden samt för att ge ölet en syrlig touch.
    35,00 kr
  • Snabbtitt Coopers Bootmaker Pale Ale
    Nedsatt pris!

    Coopers Bootmaker Pale Ale

    Coopers Bootmaker Pale Ale
    165,00 kr
  • Snabbtitt SM-flaska 33 cl
    Nedsatt pris!

    SM-flaska 33 cl

    SM-flaska 33 cl
    (1)
    8,00 kr
  • Snabbtitt Styrian Wolf Pellets 100 g
    Nedsatt pris!

    Styrian Wolf Pellets 100 g

    Styrian Wolf Pellets är en ny humlesort från Slovenien
    52,00 kr
  • Snabbtitt Förseglingslack Rapsgul 250g
    Nedsatt pris!

    Förseglingslack Rapsgul 250g

    Förseglingslack Rapsgul 250g
    94,00 kr
  • Snabbtitt Mangrove Jacks Carbonation Drops
    Nedsatt pris!

    Mangrove Jacks Carbonation Drops

    Mangrove Jack´s Carbonation Drops
    55,00 kr
  • Snabbtitt Cara Münich 1kg hel
    Nedsatt pris!

    Cara Münich 1 kg Hel

    När kornet grott färdigt höjs temperaturen till 65°C, varvid förjäsbart socker frigörs. Efterhand torkas maltet, vilket ger en viss karamellisering. Karamellmalt kan användas i mindre mängd i syfte att skänka färg, fyllighet och drag av karamellsötma åt ölet. Mörk karamellmalt kallas på engelska 'Crystal malt', denna är ett bra substitut till den gamla Cara Dark eller Crystal 110. Malt typ: Crystal / KaramellFärg: EBC 110-130Ursprung: Tyskland
    27,00 kr
Minskande ordning

   

Artiklar 33 till 48 av totalt 93

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5