Trygg Ehandel
0item(s)

Du har inga varor i din varukorg..

Hembryggning

Brygg öl hemma! För att brygga ditt eget öl behövs vatten, malt, eller maltextrakt, humle och jäst. Du kan göra det hur enkelt som helst eller så komplicerat du önskar. Vi börjar med det enklaste. Färdighumlat maltextrakt på burk eller färdiga påsar, från bl.a. Coopers, Woodforde´s, Brewferm, Muntons eller Mangrove Jack´s, dessa behållare med maltextrakt är redan humlade och blandas ut med vatten enligt instruktion, vill man göra ölet något starkare går det att tillsätta mer maltextrakt i form av flytande maltextrakt ”LME”(liquid malt extract) eller torr maltextrakt ”spraymalt”, DME (dried malt extract).

Vill man gå ett steg längre och blanda råvarorna själv så rekommenderar vi antingen ett nybörjarkit där man gör 4L öl enligt metoden extraktbryggning med stöpning av specialmalt. Humlen tillsätts själv under koket, Nybörjarkite finns i dagsläget i 5 olika varianter, så man kan testa sig fram till sin favorit. Extraktbryggning är det många som stannar vid och går inte hela steget till helmaltsbryggning, då det inte krävs lika mycket utrustning. För att brygga extraktbryggning rekommenderar vi att minst ha en kittel eller kastrull som rymmer minst den volym du tänkt brygga, något att snabbt kunna kyla vörten efter kok som t.ex. en kylspiral.

Sedan behövs även en jäshink, vattenlås, hävert, flaskor att ha det färdiga ölet i, kronkapsyler, en kapsylerare samt rengöringsmedel och desinfektionsmedel. Extraktbryggning görs enklast genom att hela vattenmängden plus den mängd som avdunstar genom kok, vanligtvis 10-20% i timmen, och maltextraktet blandas kallt. Sedan kokas det under 1 timme varpå humle läggs i. Humle som kokas i 60 minuter ger en beska till ölet, humle som kokas 20-30 minuter ger mer smak av humlen. Kokas den i 1-10 minuter så framhävs mer av humlets arom. Bra nybörjarrecept och hur du bäst brygger med extrakt finns i flertalet av de böcker vi tillhandahåller inom ölbryggning.

Vill man däremot göra öl från grunden så rekommenderar vi helmaltsbryggning. I helmaltsbryggning genomför man några fler steg och processer än vid extraktbryggning samt att det krävs lite mer utrustning. Helmaltsbryggning börjar med att man blötlägger malt i vatten vid en temperatur på ca: 64-68 grader i ca: 1 timme, under den tiden konverteras stärkelsen i malten till jäsbara sockerarter. Sedan separerar (lakar) man ut vörten från malten, vanligtvis görs detta men någon form av sil, detta går att göra med bland annat, BIAB (Brew In A Bag) som är en sorts stor humlepåse eller maltpåse i nylån, med en bazooka eller välvd falskbotten monterad i en kastrull eller kokkärl eller någon av våra automatiska bryggverk så som Grainfather eller BeerKing.

När vörten är uppsamlad ska den kokas i 60 minuter varpå humle tillsätts. När koket är klart ska den kylas, detta görs enklast via en kylspiral i koppar eller rostfritt. När vörten är kyld till rätt temperatur ska den jäsas i jäshink. Tillsätt antingen flytande färsk jäst från White Labs eller torrjäst från Fermentis eller Danstar Lallemand. När det jäst klart ska den antingen sättas på flaska eller partyfat med lite extra socker för att skapa kolsyra, detta görs enklast med carbonation dropps från Muntons eller Coopers, eller så sätter man det färdiga ölet på ölfat av corneliustyp, varpå man kolsyresätter ölet med kolsyra via en sodastream patron och regulator, så kallad fatölsanläggning, för att få över det färdiga ölet från jäshink till fat eller flaska används enklast en pumphävert.

Vill man avancera i sin bryggning så har vi ett stort utbud av tillbehör för dem som vill bygga sina egna bryggverk. Vi har även bryggsalter som t.ex. kalsiumsulfat, kalsiumklorid, magnesiumsulfat och kalsiumkarbonat, samt mjölksyra. Vi har även ett stort utbud av jäst, både torr och färsk flytande, vill man även göra förkulturer på jäst har vi E-kolvar samt magnetomrörare. Vi har ett stort utbud av humle från Europa, USA samt Nya Zeeland. Samma gäller för malt, där har vi en mängd basmalter att välja mellan, både vanlig samt ekologisk, ett stort utbud av specialmalter i form av crystalmalt och karamelmalt från Tyskland, England samt Belgien. Vi har även flera rostade maltsorter samt korn och havreflingor.

Bläddra utifrån
Kategori
  1. Öl (518)
  2. Vin (349)
  3. Nybörjarkit Öl 4 Liter (10)
  4. Etiketter (44)
  5. Mjöd (12)
  6. Cider (18)
  7. Vatten & Läsk (12)
  8. Aktivt kol (18)
  9. Utrustning (6)
  10. Essenser (198)
  11. Litteratur (22)
  12. Socker (10)
  13. Jäst (17)
  14. Emballage (73)
Minskande ordning

   

Artiklar 33 till 48 av totalt 102

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  • Snabbtitt Mangrove Jack's Jordgubb & Päron
    Nedsatt pris!

    Mangrove Jack's Jordgubb & Päron

    Mangrove Jack's alla cidersorter har tillverkats med endast de färskaste frukterna av bästa kvalitet som pressats och koncentrerats för att sedan hällas ner i den speciella påsen. Det gör att vi kan garantera att frukternas naturliga smak finns kvar vilket ger din cider en fräsh, krispig och extraordinärt god smak. Finns i flera olika smaker och detta är en cider av jordgubb och päron. 
    279,00 kr
  • Snabbtitt Mandarina Bavaria Pellets 100 g
    Nedsatt pris!

    Mandarina Bavaria Pellets 100 g

    Mandarina Bavaria Pellets är en ny tysk högalfa- och aromhumlesort. Aromen är sötaktig med tydlig fruktighet av framförallt mandarin.
    52,00 kr
  • Snabbtitt Förseglingslack Bordeauxröd 250g
    Nedsatt pris!

    Förseglingslack Bordeauxröd 250g

    Förseglingslack Bordeauxröd 250g
    94,00 kr
  • Snabbtitt Caramel Amber 1 kg Hel
    Nedsatt pris!

    Caramel Amber 1 kg Hel

    Cara Amber ® 1 kg ger en vacker färg med dragning åt rött till ölet. Används upp till 20% av maltgivan. Mjuka, maltig karamellsmaker. Smakprofil: Toner av kola, karamell och bröd.   Malt typ: Crystal / Karamell Färg: EBC 60-80Ursprung: Tyskland
    27,00 kr
  • Snabbtitt     Vetemalt 1 kg Hel
    Nedsatt pris!

    Vetemalt 1 kg Hel

    Vetemalt bidrar till ett fint skum och en jordig mjuk smak som kan vara trevlig i många öl. I sydtyska veteöl kan andelen vara upp till 80%, men i andra öl är ofta 5 - 10% tillräckligt för att smaken skall märkas. Enzyminnehållet är lågt, och vetemalt måste alltid mäskas tillsammans med kornmalt. Proteinrast vid mäskningen är att rekommendera. Färg: 3 – 5 °EBC
    23,00 kr
  • Snabbtitt Münchnermalt, 25 kg Krossad
    Nedsatt pris!

    Münchnermalt, 25 kg Krossad

    Traditionellt det malt som används vid framställning av mörka bayerska öltyper. Kan användas till upp till 100% av maltmängden. Ger vanligen en lite brödig karaktär till ölet.
    389,00 kr
  • Snabbtitt Tappkran (bara kran) för fat
    Nedsatt pris!

    Tappkran (bara kran) för fat

    Picknick tappkran. Perfekt att koppla till ett corneliusfat.
    43,00 kr
  • Snabbtitt Fatventil för kulkoppling Gas
    Nedsatt pris!

    Fatventil för kulkoppling Gas

    Reservdel till Corneliusfat 9L eller 19L, fatventil för kulkoppling gas.
    101,00 kr
  • Snabbtitt Rostat korn 1kg Hel
    Nedsatt pris!

    Rostat korn 1kg Hel

    Malttyp: Rostad Färg: EBC 1050-1200
    35,00 kr
  • Snabbtitt Mellan Jäskitet Öl
    Nedsatt pris!

    Mellan Jäskitet Öl

    Paketpris. Innehåller 1 st 30-liters jäshink, hävert, jäsrör, jäsningsmätare (Öchslemeter), ölkapsyler och en enkel kapsylapparat för påsättning av kronkapsyler. Ordinarie pris 210:-
    (4)
    177,00 kr
  • Snabbtitt Grainfather Graincoat Värmeisolering
    Nedsatt pris!

    Grainfather Graincoat Värmeisolering

    Grainfather Graincoat Värmeisolering är en värmeisolerande jacka framtagen för att användas tillsammans med ditt bryggverk från Grainfather. Vid bryggning i lägre temperaturen så gör Graincoat att koket fortfarande håller en jämn temperatur.
    (1)
    551,00 kr
  • Snabbtitt Mangrove Jack's Mixade Bär
    Nedsatt pris!

    Mangrove Jack's Mixade Bär

    Mangrove Jack's alla cidersorter har tillverkats med endast de färskaste frukterna av bästa kvalitet som pressats och koncentrerats för att sedan hällas ner i den speciella påsen. Det gör att vi kan garantera att frukternas naturliga smak finns kvar vilket ger din cider en fräsch, krispig och extraordinärt god smak. Finns i flera olika smaker och detta är en cider med söt bas av äpple och en fräsch smak av sommarbär med bland annat hallon och svartvinbär. Cidern har en mörkrosa färg och serveras över is.
    279,00 kr
  • Snabbtitt Maris Otter Hel 1 kg -100%
    Nedsatt pris!

    Maris Otter Hel 1 kg -100%

    En maltsort som togs fram på 60-talet i Cambridge och som av många bryggare anses vara maltsorten med stort M för brittiska ales. Maltens höga kvalitet och karaktär bidrar till dess popularitet bland bryggare världen över. Crisps Maris Otter odlas av utvalda odlare i Norfolk, inte långt från Cambridge. Malten passar utmärkt till brittiska öltyper som pale ale, porter, stout och barley wine. Färg: 5,5 – 7,5 °EBC
    27,00 kr
  • Snabbtitt Lemondrop Pellets 100 g
    Nedsatt pris!

    Lemondrop Pellets 100 g

    Lemondrop Pellets 100 g är en aromhumle som härstammar från en korsning mellan Cascade och experimenthumlen USDA 19058. Ger en fantastisk arom av citron och citrus vid sena humlegivor eller torrhumling. Vissa beskriver den som vad man önskar att Citra och Amarillo vore tillsammans.
    84,00 kr
  • Snabbtitt Crystal Dark 1kg
    Nedsatt pris!

    Crystal Dark 1kg

    Crystal Dark: EBC 190-230, mälteri Bairds, land England
    29,00 kr
  • Snabbtitt Cara Münich 25kg Hel
    Nedsatt pris!

    Caramel Münich typ 2 25 kg Hel

    När kornet grott färdigt höjs temperaturen till 65°C, varvid förjäsbart socker frigörs. Efterhand torkas maltet, vilket ger en viss karamellisering. Karamellmalt kan användas i mindre mängd i syfte att skänka färg, fyllighet och drag av karamellsötma åt ölet. Mörk karamellmalt kallas på engelska 'Crystal malt', denna är ett bra substitut till den gamla Cara Dark eller Crystal 110. Malt typ: Crystal / KaramellFärg: EBC 110-130Ursprung: Tyskland
    369,00 kr
Minskande ordning

   

Artiklar 33 till 48 av totalt 102

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5