Mangrove Jack's Blåbärscider

Slut i lager Vikt: 4 kg
SKU
V920
Snabb överblick

Mangrove Jack's Blåbärcider ger hela 30 flaskor av en vackert blåröd cider med toner från svenska skogens guld ihop med en spetsig äppel arom, allt som förvandlats till härligt porlande cider. Drycken som snabbt blir klar har allt som en rustik cider behöver och med en alkoholhalt runt 5,2 procent, dessutom har pgw skapat en komplett tillverknings guide på svenska vilket gör processen enkel för er. Billigt och gott till bästa pris!

323 kr

Garanterad och trygg e-handel

Om blåbärscider

Långt in i de djupa mossiga skogarna finns smaker som skördats i årtusenden av björnar och annat vilt, redan som barn fick vi veta blåbärens betydelse i "Mors lilla Olle" medan dagens blåbär hamnat i vare sig sagor eller visor utan i utsökta drycker som tillfredställer suget från smaklökarna.

Cidern håller en lagom alkoholhalt vilket passar till både sociala event som lyxiga middagar eller stilla vardagens behov.

 

Mat och cider, vad passar Mangrove Jack's Blåbärscider till?

Den traditionella cidern har fått en värdig konkurrent i denna ljuvliga blåbärscider vars färg är djupt rödblå, har spetsiga toner av äpple ihop med mjuka aromatiska blåbärs toner. Cidern håller en alkoholhalt runt 5,2 procent och spannet mellan torr till söt cider avgör vad den passar till.

Mustiga smaker som inbitna jägare och skogsfolk vill kombinera cidern med är delikata viltkötts rätter, traditionell lyx när den är som bäst. Även veganer kan njuta av denna dryck ihop med höstlig svampragu eller thaigryta. Tips för efterrätt ihop med en söt cider är självklart allas vår älskade blåbärspaj!

 

Tips vid cider tillverkning och lagring

För säkraste resultat följ anvisningarna som finns i denna guide, den innehåller bland annat mycket bra information om hur ni bäst får torr, halvtorr eller söt cider. Att byta ut socker mot bryggsocker ger ett bättre resultat, detta eftersom bryggsocker är av den naturligt förekommande socker arten i frukt och bär. För den färdiga cidern som ska utveckla kolsyra kan patentkorkar vara perfekta, då kan ni kontrollera att trycket blir lagom innan lagring.

Smaktillsatser är roliga att experimentera med om ni önskar framställa cider med egna smak kombinationer, testa med ett par flaskor och se om ni fick önskat resultat. Lagring av färdig cider bör ske i ett mörkt och svalt utrymme.

Ett riktigt bra rengöringsmedel är en stor trygghet när det kommer till jäskärl och flaskor, äventyra inte din cidersats med diskmedel eller andra dåliga alternativ.

 

Cidersatsen innehåller

  • Koncentrerad juice från pressade bär och frukter
  • Ciderjäst
  • Sötningsmedel
  • Fullständiga instruktioner på svenska i denna guide

Tillsätt endast 1 kg socker, det går bra att byta ut socker mot bryggsocker för bästa resultat.

 

Bra information

Vi kan rekommendera varmt att ni köper till detta startpaket, om det är första gången ni tillverkar cider.

Pakete innehåller en god basutrustning, som ger er alla förutsättningar för att nå optimalt resultat på eran cider tillverkning.

Plastkärl som inte är avsedda för cider eller vin tillverkning bör inte användas då de kan ge sämre resultat, detta eftersom plaster är anpassade till olika ändamål och kan i värsta fall ge en smak av plast åt cidern.
 

0
Rating:
0% of 100
Write Your Own Review
Du recenserar:Mangrove Jack's Blåbärscider
Ditt betyg
Ofta Köpt Tillsammans
Totalt pris